Zingen, spelen en schrijven

Tja, zingen, spelen en schrijven: drie zaken die ik graag doe. En wat krijg je als je dat allemaal bij elkaar optelt? Inderdaad: toch die musical weer!

Zingen

Zingen heb ik altijd al graag gedaan. Als jong kind zat ik al op een kinderkoor, niet omdat het moest. Maar omdat ik gewoon zelf graag wilde. Iets ouder werd het een meisjeskoor, maar het vertrek van de leuke dirigent en de komst van een vreselijk t*t als dirigente was voor mijn puberbrein genoeg om per direct te stoppen. En daarna is het nooit meer goed gekomen ;-). Hoewel: alleen thuis zing ik eigenlijk praktisch altijd. Eind vorig jaar vroeg iemand me mee naar haar koor en inmiddels ben ik weer zo verkocht dat ik nu lid ben van twee koren… Om nog maar te zwijgen over het gelegenheidskoor van de kerk, waar ik al langer deel van uitmaak. Wat ik doe in mijn vrije tijd, eh…zingen dus.

Spelen

Op de basisschool verhuisden we van een oud, statig schoolgebouw naar een modern gebeuren mét een leuk podium. En laten we nou net in die tijd een leraar hebben die het een goed idee vond dat we op vrijdagmiddag toneel zouden spelen. Achter in de klas hing een lijst waar je op kon aangeven met wie je een stukje wilde spelen. Je raadt het misschien al: ik was één van de meiden die er praktisch altijd op stond. Meedoen tegenwoordig met de musical van de kerk (1x in de vier jaar) vind ik dan ook heerlijk. Helaas is er in de buurt geen permanente musicalgroep te vinden, want dat had ik leuk gevonden. Maar inmiddels ben ik daar weer van terug gekomen, want dan was ik niet op mijn tweede koortje gekomen: musicalkoor Summertime. Wauw, wat een groep, wat een enthousiasme en wat ben ik blij dat ik mee mag doen…

Schrijven

En dan blijft er nog 1 dingetje staan. Of eigenlijk twee. Maar nummer twee is tot nu toe een brug te ver voor mij. Zelf muziek maken. Lijkt me heerlijk en ik heb het ook al meerdere keren geprobeerd. Maar ik heb simpelweg het geduld niet. Zucht… Maar schrijven: dat kan ik wel (denk ik …),

Je passies combineren

Dus mijn drie hobby’s combineren, betekent lekker verder gaan met mijn musical-schrijf-ideetjes. Komt goed, ook al zal het niet hard gaan, want ik ben steeds aan het oefenen met zingen (dank je, heerlijk koor…), Nu zit er niemand te wachten op 3x “Wil” denk ik, maar voor mezelf ga ik ervoor: 3x is scheepsrecht, toch? Dan moet het toch gewoon gaan lukken?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s