Boekenmarkten

Een boekenmarkt bezoeken is heerlijk als je een echte boekenwurm bent. Nu zijn vooral die kleine boekenmarkten interessant….

Verschil grote markten en kleintjes

Onder grote markten bedoel ik even de grote, terugkerende boekenmarkten, die bevolkt worden door professionals. Natuurlijk zal je daar misschien net dĆ”t boek kunnen vinden, wat je zoekt. Alleen: ze weten ook de prijs! Veel leuker zijn de kleine boekenmarkten die bijvoorbeeld door kerken of andere verenigingen worden gehouden om wat geld op te halen. Wat een juweeltjes kan je er vinden tegen hele leuke prijsjes! Verzamel jij iets? Dan is zo’n markt echt een tip.

boekenmarkt

Arendsoog

Zo spaar ik de serie van Arendsoog (tja, je bent nooit te oud om…) . En weet je, ik pluk nog regelmatig uit de kratten van onze kerk een leuk Arendsoog boek. O, tuurlijk vergeet ik vaak mijn lijstje en kom ik weer met een dubbele thuis, maar ach, voor die 50 cent mag het niet boeien. En meestal is het toch weer net een andere uitgave, waar ook weer iets voor te zeggen is als verzamelaar.

Lijstje paraat

Hou dus de plaatselijke kranten in de gaten! Hier organiseert zo ongeveer iedere kerk regelmatig een boekenmarkt. Enne…hou het lijstje standaard bij je telefoon (of erin, nog beter…) šŸ˜‰ .

Leuk voor schrijvers?!

Als schrijver vind ik boeken ook fijn om inspiratie op te doen. Al lezend voel ik namelijk vaak de schrijfkriebels opkomen. Voor een leuk prijsje boeken aanschaffen is ook daarom leuk. Of gewoon snuffelen en allerlei thema’s voorbij zien komen kan jouw ideeĆ«nstroom ook al doen borrelen. Hoewel het ook heel frustrerend kan zijn om te zien dat jouw idee al eerder is ontdekt door een andere schrijver… want ja, we willen wel origineel blijven natuurlijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s